Once Upon A Time...Biblioteka Club Sofia
Български
Ексклузивно интервю на Андрей Деновски с NoName за Disco.BG
Ексклузивно интервю на Андрей Деновски с NoName за Disco.BG
21 Април 2015
PLANET Sofia

Интервю с група NoName (Дани Димитров и Георги Зайков-Зайо) за новият им проект „Непобедими“

Здравейте, момчета, как сте?
Дани: Супер! Като на снимки.
Зайо: Много добре, вече сме по средата на снимките и всичко се получава много добре.

Разкажете как се зароди идеята за новото ви парче?
Дани: Идеята беше да е нещо много различно, искахме да съчетаем много стилове и въпреки всичко да преобладава лека филмова нотка, като саундтрак на филм. Затова вкарахме чело и доста филмови ефекти като звучене – дъбстеп, леко хип-хоп, нежните вокали на Зайо и стана доста добре, но все пак зрителите имат последното мнение.

Как решихте да дадете името „Непобедими“ на песента?
Зайо: Като се замислим, предишната се казваше „Единствени“ сега е „Непобедими“ и ще го караме като сериал да бъдат (смее се).


Единствените които сте непобедими?
Зайо: Да, „единствените които сме непобедими“ и общо взето текста много добре ни прозвуча като заглавие на песента, а и клипа е точно като филм, както каза Дани.

Кой е автор на песента?
Дани: Музика, аранжимент – всичко е съвместно на мен и Зайо.
Да, вие сте много добри в тази сфера и всичко правите сами. Как решихте да снимате точно в гората над Пловдив, а по-късно и в стария град?
Дани: В момента снимаме кадрите на Зайков (бел. ред. бекстейдж кадри може да видите във видеото по-горе), искахме да е нещо много различно, дори в момента зад нас снимате кадрите със „самодивата“. Самодивата има лек сюжет в който се гони – това са кадрите на Зайков, а след това моите са в една съборетина в Стария град в Пловдив и се надяваме да се получи доста интересно видео.

Популяризирате града в който творите, това е хубаво! А какви други проекти подготвяте, все пак лятото е съвсем близо?
Дани: Тепърва след тази песен ще излезе още една която се казва „Кажи ми“. Тя също се различава от предишните ни проекти и може да се опише леко в стил RnB – тип американска хава. След нея подготвяме и парче с Honn Kong, небезизвестният рапър, то ще бъде супер лятно, разпускащо, много неангажиращо и живот и здраве ще го заснемем във Варна на плажа – общо взето ще е купонджийско.

А къде са следващите ви участия?
Изминалата седмица беше доста натоварена, в нея снимахме два клипа, имахме участия в Пловдив. Имаме идеята да обиколим България, но всичко ще се разбере от фейсбук страницата ни (www.facebook.com/NoNameAcousticBand).

Дани, как успяваш да се справяш с всичко с което си заел – знаем освен като част на “NoName” , си част и от „We House You Project” (бел. ред. интервюто с “We House You” може да видите на адрес https://youtu.be/UpD7pERxSqc) както и в други проекти?
Дани: По същия начин по който се справя и Зайков. Ние сме пръснати навсякъде.

А как намирате време за всичко и въпреки това поддържате едно високо ниво на професионализъм и качество?
Дани: Има едно Android приложение „A Calendar” в него всеки ден си отбелязвам по график къде ще бъдем, защото наистина ни е много натоварено, но все пак си действаме и успяваме.
Зайо: За което сме щастливи, защото без работа не става и трябва да се прави нещо качествено в тази държава.
 

Да, така е и се радвам, че имам шанса да ви познавам. А кой се зае със снимките на видеото, това забравихме да споменем?
Дани: Това е най-съществената част, която пропуснахме – за пореден път се доверихме на хората с които работихме по предишните ни видеа - дуета ни със „Central Side“ и „Единствени“, това са момчетата от „7ep Productions”. Това са едни доста млади и талантливи оператори, за всичко се доверяваме на тях – Жоро Ставрев и Ицо Кавалов.

Ще ги видим от бекстейдж кадрите. Доста забавен ден беше - благодаря ви, че ми дадохте възможността да отразя този ден. Какво ще пожелаете на зрителите на Disco.BG?
Дани: Пожелаваме им да слушат повече качествена българска музика, да се обичат, да не се хейтват един друг не само изпълнителите – гледайте по-позитивно на живота като цяло.
Зайо: Искам и аз да добавя това да няма тази омраза между изпълнителите, защото и без това положението не е никак розово и трябва да си помагаме, независимо в кой стил музика твори всеки от нас. Това е, трябва да си подаваме ръка и когато можем да си помагаме да го направим.
Дани: Хора, усмихвайте се – повече усмивка, дори и в най-кофти моментите трябва да сте усмихнати и приемайте всичко с усмивка!

Много ви благодаря, момчета, пожелавам голям успех на видеото и дано да бъде забелязано и завъртяно от големите медии, защото рядко обръщат внимание на младите и талантливи изпълнители, а това е наистина много тъжно…
Дани и Зайо: Благодарим!

THE 1 Cacao Beach Sunny Beach
Copyright © 2019 Disco.bg. All Rights Reserved.