Piano Bar POISON Sofia
Български
Ексклузивно интервю на Андрей Деновски с ДАМЯН ПОПОВ за Disco.BG
Ексклузивно интервю на Андрей Деновски с ДАМЯН ПОПОВ за Disco.BG
21 Март 2015
PLANET Sofia

Ексклузивно интервю на Андрей Деновски с ДАМЯН ПОПОВ за Disco.BG

 

- Здравейте, приятели, заедно с Дамян Попов сме преди началото на снимките към новия му проект.
- Здрасти! Даже вече сме на половината от снимките.


- Разкажи ни какво представлява, как се казва песента която подготвяш?
- Парчето се казва „Разделено на две“, ще излезе в две версия – едната типично поп-рок версия, а другата е денс-хаус версия. В момента снимаме на демо и ми е малко странно, защото не мога да покажа на всички как звучи песента, не мога и аз да се вдъхновя. Малко по-трудно е, обаче се справяме благодарение на хората които са тук и се забавляваме на макс.


- Как ти дойде вдъхновението за това парче, и кой е неговият автор на текст, на музика?
- Музикален продуцент на парчето е Калин Димитров, с него сме работили по „Не виждам без теб“ – той направи аранжимента, новата версия на „Щом те видя“. Той ще бъде и музикален продуцент на новият ми албум, който готвя за тази година. Текста е на Росен Димитров, с когото работя за пръв път, много ми е приятно че записа нещо много различно, меланхолично – точно каквото аз го усещам. Песента се възприема много добре от хората, които вече са я чували особено поп-рок версията.


- Очакваш ли „Разделено на две“ да постигне успеха на „Един Милион“?
- „Един милион“ заложихме на по-сигурна карта, защото всичко е дело на Криско – музика, текст, аранжимент са на Криско. Той си е супер актуален през последните години и това ни помогна за успеха. За предходното ни парче се доверихме на Влади Ампов – Графа, автор който е един от най-силните в момента. Сега ще бъде един по-интересен експеримент за мен, „Един милион“ се възприе повече от добре и има над половин милион гледания.


Това парче е повече в твоят стил, нали?
- Честно казано „Един милион“ никога не съм я определял като моят стил, то си е парче в стила на Криско и ми беше  трудно да вляза в тази стилистика. Докато в „Разделено на две“ си е типично меланхолично-дамяново парче, което е много важно за един артист, защото когато чувстваш едно парче си много по-искрен.


- Съвсем скоро наближава лятото, на този проект ли залагаш за летен хит или ни подготвяш и други проекти?
- Подготвям няколко по-интересни неща, едно от тях ще излезе в началото на лятото. Няма да издам какво ще е , но няма да съм сам и ще бъде един „калабалък“ да го кажем. Обаче ще е нещо много свежо и готино, точно като за лятото. Надявам се с настоящото парче да стане хит през следващите месеци, за да посрещнем лятото с него и да прехвърлим топката към следващото.


- От това което чух по време на снимките мисля, че доста добре ще ти се получи, но нека изчакаме мастъра и тогава ще кажем.
- Да, да, демото е много демо. Всъщност просто казах на композитора да сложи някакъв денс ритъм и сложи гласът ми, за да заснемем максимално бързо. Междудругото искам да използвам ефира на ДИСКО.БГ, за да благодаря на всички приятели, които се отзоваха във фейсбук, в мрежите - благодаря ви на всичко затова че дойдохте. Правих си сметката за 10-15 човека, а се появихте над 50 – благодаря ви, без вас няма как да се случват нещата, благодаря за съпорта наистина!


- За финал ти благодаря, че се отзова и ни позволи да покажем екслузивни кадри от видеото. Кажи ни все пак какво ще пожелаеш на всички фенове и зрители на Disco.BG?
- Желая ви да ходите много по дискотеки, клубове, разбивайте се, забавлявайте се. Идва лятото, правете го десет пъти повече от миналото, много любов, секс и купони – много да се забавляват, защото веднъж се живее.


Очаквайте съвсем скоро новото видео на Дамян Попов към „Разделено на две“.

 

 

THE 1 Cacao Beach Sunny Beach
Copyright © 2019 Disco.bg. All Rights Reserved.